Jak si vybrat fonendoskop

 

Jak si vybrat fonendoskop?

 

Přemýšlíte nad koupí fonendoskopu, ale nevíte který si vybrat? Asi vás nepřekvapí, že na trhu je nepřeberné množství fonendoskopů, a vyznat se v nich vůbec není jednoduché. V tomto článku bychom vám rádi poradili, jak na to!

Nejdříve je důležité se zamyslet nad tím, za jakým účelem si chcete fonendoskop pořídit. Chcete si pořídit kvalitní fonendoskop nebo koukáte hlavně na cenu a o kvalitu vám tolik nejde? Pokusili jsme se pro vás vytvořit přehledné shrnutí jednotlivých kategorií oblíbených fonendoskopů firmy MDF Instruments, které najdete v naší nabídce. Tyto fonendoskopy pro Vás osobně testujeme v klinické praxi již řadu let a můžeme za ně dát ruku do ohně.

 

Záleží mi na kvalitě

Pokud si chcete vybrat váš vysněný fonendoskop na celý život, doporučujeme sáhnout po vyšší řadě. Sami dobře víme, jak je důležité slyšet chrůpky na praktiku u pacienta s jasnou pneumonií. Určitě se nebojte do fonendoskopu zainvestovat, vyplatí se to! Ke každému fonendoskopu navíc získáte zdarma doživotní záruku od firmy MDF Instruments.

Nejvyšší řadou fonendoskopů je řada Cardiology, která je určena pro ty nejnáročnější zákazníky. Kardiologický fonendoskop najdete v klasickém provedení z nerezové oceli, ale i v odlehčeném titanovém provedení. Vybrat si můžete i designový kousek Cardiology MPrint, který má navíc hadici s potiskem.

Pokud se neplánujete stát přímo kardiologem nebo internistou, ale i tak dáte na kvalitu, doporučujeme řadu MD One. Jedná se o vyšší řadu s kvalitním zpracováním a výbornými poslechovými vlastnostmi. Výhodou je i délka hadice fonendoskopu, které je oproti jiným řadám delší. Tuto řadu nabízíme i v odlehčeném titanovém provedení či v pediatrickém provedení.

Dobré fonendoskopy nabízí i firma Littmann. Tyto fonendoskopy mají o něco kratší hadici a kratší horní část fonendoskopu v porovnání s fonendoskopy MDF Instruments. Poslechové vlastnosti jsou srovnatelné s fonendoskopy MD One

 

IMG_0107

 

Chci designový kousek

Pokud kromě kvality hledáte i nevšední design kterým zaujmete na první pohled, doporučujeme řadu MPrint, Acoustica MOD či Cardiology Titanium MPrint.

Fonendoskopy MD One MPrint jsou designové kousky řady MD One, vyrobené v titanovém provedení, které kromě kvalitního zpracování zaujmou i jedinečným vzhledem. Vaší fantazii se meze nekladou, můžete si vybrat duhový fonendoskop, leopardí, slunečnicový, se třpytkami nebo třeba oblíbený model s psími pacičkami.

Řada Cardiology Titanium je designovka kardiologických fonendoskopů v titanovém odlehčeném provedení s hadicí s potiskem.

Další fonendoskopy v designovém provedení nabízí řada Acoustica MOD.

 

IMG_4613

 

Jde mi hlavně o cenu

Pokud potřebujete fonendoskop jen na pár studijních let, a poté se chcete věnovat oborům, kde fonendoskop nevyužijete, je pro vás pravděpodobně důležitá hlavně přívětivá cena. V tom případě si vystačíte i s nižšími modelovými řadami.

Základní řadou fonendoskopů MDF Instruments je MDF 747, která je určena hlavně pro nenáročné zákazníky.

Lepší poslechové vlastnosti a kvalitnější zpracování nabízí řada Acoustica, která je kvalitněji provedena  než základní řada MDF 747.

Oblíbená je i řada MDF 767 Sprague Rappaport, která má dvouhadicové provedení a možnost vyměnitelných zvonků. Tato řada by se dala nazvat zlatou střední cestou mezi vyššími a nižšími řadami.

 

IMG_8139

 

Chci fonendoskop lehký jako pírko

Víme, kolik starostí musí Vaše ramena nést, proto jsme pro Vás zařadili fonendoskopy v titanovém provedení. Hlavní výhodou těchto fonendoskopů je jejich nízká hmotnost. Pediatři a veterináři se tak nemusí bát, že ublíží svým malým pacientům. Dalším plusem je i kvalitnější zpracování, které titan nabízí (ano, z titanu se nevyrábí jen letadla, ale i fonendoskopy).

V titanovém provedení naleznete několik řad, ať už zmíněnou řadu MD One Titanium, MD One MPrint, Cardiology Titanium, ale i řadu MD One Epoch Titanium, která kromě odlehčení nabízí i možnost výměny hlavic. Součástí balení je vyměnitelná hlavice jak pro dospělé pacienty, tak i pro děti.

 

IMG_8142

 

A něco pro děti..?

Myslíme i na dětské lékaře, proto máme na výběr několik pediatrických fonendoskopů. Vybrat si můžete MD One Pediatric s větším zvonkem, určeným pro děti, tak i MD One Infant, který je určen pro ty nejmenší (novorozence a kojence). Řada Epoch Titanium nabízí variantu pro dospělé i děti, díky vyměnitelným hlavicím, které jsou součástí balení.

A aby toho nebylo málo, i pediatrům můžeme nabídnout designové provedení. Díky speciálním nástavcům si můžete vyměnit hlavičku designového fonendoskopu MPrint a Cardiology za dětský.

 

 

Co říci závěrem..? Aby vám fonendoskop vydržel dlouho bez škrábnutí, doporučujeme si na něj pořídit ochranné pouzdro. Součástí každého balení jsou výměnné olivky a náhradní membrána. Na každý fonendoskop firmy MDF Instruments se vztahuje doživotní záruka.

Pevně věříme, že Vám i Vašim pacientům budou naše fonendoskopy dělat radost!